Vergoeding

Zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Sinds 2008 kunt u rechtstreeks naar de oefentherapeut Mensendieck zonder verwijzing van uw arts. Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar.

Screening

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts of specialist zal eerst een screening plaatsvinden. Deze screening moet aan het licht brengen of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor oefentherapie, zal de oefentherapeut u adviseren alsnog naar uw huisarts te gaan. In principe geldt de directe toegankelijkheid voor iedereen in Nederland. Voorwaarden zijn er niet aan verbonden, dus het maakt in principe niet uit wat de zorgvraag is of wat de klachten zijn.

Wat krijg ik vergoed van mijn zorgverzekeraar?

Met iedere verzekeringsmaatschappij is een overeenkomst afgesloten. Hierdoor worden alle behandelkosten conform de polisvoorwaarden vergoed. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering. Of u kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoeding.

Built & designed by IQBuzz - creatieve communicatie